The Incubator - Realize your nature conservation dream


De huidige toestand van de natuur en haar wildlife is zeer zorgwekkend. Er is dringend behoefte aan meer en effectievere actie om de achteruitgang tegen te gaan en beschadigde gebieden te herstellen. De natuur heeft behoefte aan een nieuwe generatie natuurbeschermers met nieuwe ideeën, visie en moed, die buiten de gebaande paden durven te denken om een duurzame impact te creëren. Een nieuwe generatie die erin slaagt 'ongewone' samenwerkingen en interdisciplinaire benaderingen aan te gaan die in staat zijn de verandering teweeg te brengen die nodig is.

De huidige en oprechte generatie studenten en pas afgestudeerden hebben deze ideeën en staan te popelen om bij te dragen aan natuurbehoud. Maar hoe zet je als pas afgestudeerde je ideeën om in een aantrekkelijk voorstel, hoe creëer je bruggen, en hoe genereer je fondsen om aan de slag te gaan? De Incubator wil precies dát doen: een selectie van ambitieuze, jonge, creatieve natuurbeschermers ondersteunen bij het ontwikkelen van een succesvol projectplan. De Incubator biedt een gratis traject van coaching en expertise om de nieuwe projectplannen op het gebied van natuurbescherming en -behoud aan te scherpen en je op weg te helpen om de wereld te veranderen!

 


Ofir Drori to students (2016): Conservation needs new ideas and new approaches. You have a better chance than older conservationists, because you have no experience.

 

Heb je een nieuw, innovatief idee om de natuur te helpen beschermen en soorten in stand te houden? Heb jij een droom over natuurbehoud en een echte drive? Maar je weet niet hoe je eraan moet beginnen of hoe je het moet verwezenlijken? Dan is de Incubator iets voor jou! Meld je nu hieronder aan.

Wat is het?

De Incubator is een coachingstraject van 6 maanden waarin je samen met ambitieuze coaches werkt aan het uitwerken en verbeteren van jouw natuurbeschermingsvoorstel. Je maakt samen met deskundigen een compleet business- of projectplan.

Hoe werkt het?

In de aanvraag formuleer en motiveer je jouw basisidee, en beschrijf je via het aanvraagformulier hoe je het project tot een succes kan leiden. Veelbelovende aanmeldingen worden uitgenodigd voor een gesprek/intakegesprek met het organisatiecomité en enkele of meerdere coaches. Tijdens dit gesprek zal worden besproken wat het voorstel of de aanvrager nodig heeft en op welke punten het voorstel verbetering behoeft. Op basis van deze gesprekken wordt een geschikte coach (of coaches) aan de aanvrager gekoppeld. De coaches begeleiden de verdere ontwikkeling van het voorstel en zijn gedurende 6 maanden beschikbaar voor feedback. Gedurende deze tijd zal de aanvrager werken aan een gedetailleerd projectplan of businessplan. De aanvrager blijft verantwoordelijk voor zijn/haar eigen voorstel en voortgang, en dient pro-actief te zijn in het benaderen van mensen en het stellen van de juiste vragen. We zijn van plan om het coachingstraject af te sluiten met een slot evenement, waar de deelnemers hun projecten zullen presenteren en er gelegenheid is om te netwerken.

Tijdspad

februari: indiening van aanvragen, deadline 1 maart 2021
maart: intakes/interviews en selectie van deelnemers
april - september: coaching door deskundigen
oktober: deadline project/businessplan en slot evenement

Hoe kun je deelnemen?

 • Je leeftijd is tussen de 18 - 35 jaar
 • Je woont in Nederland
 • Je studeert of hebt gestudeerd aan een Nederlandse onderwijsinstelling (universiteit, hbo of mbo).
 • De aanmelding:
  • kan gedaan worden door één persoon of in een groep van max. 4 personen. Is de groep groter dan 4, neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
  • mogelijkheid businessplan/projectplan te schrijven in het Nederlands of Engels.
 • Een aanvrager (één persoon of groep):
  • kan met één project per jaar een aanvraag indienen.
  • kan in de loop der jaren meerdere keren aanvragen, met hetzelfde of een ander project.
  • kan slechts eenmaal deelnemen aan het begeleidingstraject.
 • Het voorstel:
  • moet op een vernieuwende manier bijdragen aan natuurbehoud.
  • is niet geografisch beperkt.
  • moet doordacht en uitvoerbaar zijn. Dit zal samen met de coaches worden geëvalueerd.

Kortom, heb je een geweldig idee over hoe je natuur kunt beschermen of zelfs creëren? En wil je deskundige begeleiding om het te realiseren? Meld je dan nú aan voor de Incubator.
Download het aanmeldingsformulier en stuur een ingevulde versie vóór 1 maart 2021 naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Download hier het aanvraagformulier: